Calatorii

Ce să vizitezi în SUA : Coasta de Est – New York – Cascada Niagara – Washington – III

După ce am văzut Coasta de Vest a Americii anul trecut, pe 2017 dorința cea mai mare în materie de destinații a fost să văd și Coasta de Est. Și pentru că am fost tot doar noi doi, am intitulat vacanța în State Luna de miere 2.0 .

Ca și anul trecut, mi-am notat într-un jurnal toate impresiile de călătorie, tot ce am vizitat, la care adaug aici și multe tips & tricks pentru cum să îți organizezi singur o excursie în SUA. Pentru că nu doar că îți poți face programul cum vrea mușchiu’ tău, dar ieși și mult mai ieftin. Noi am făcut un calcul total al costului excursiei (fără cheltuieli personale), și am constatat că ne-a dus la jumate față de excursiile tipice pe Coasta de Est care se găsesc în oferta agențiilor de turism de la noi.

Partea a doua a postării o găsești aici.

Ziua 6 (31.08.17) – Cascada Niagara – Washington

În prima parte a zilei am vizitat cascada Niagara. Cu o zi înainte, în drum spre cascadă, mă gândeam dacă se merită să faci 6 ore doar pentru un singur obiectiv. Odată ajunsă, m-am lămurit clar că da, se merită. Mi-a plăcut foarte mult, culoarea apei este superbă, un turcoaz intens, și cascada în sine este monumentală (are cel mai mare debit de apă din lume). Am luat un vaporaș  – Maid of the Mist – care ne-a dus până unde se varsă apa.

La prânz am plecat spre Washington, drumul fiind de 7 ore mers întins. Am ajuns în jur de 9 seara la Washington.

Ziua 7 (01.09.17) – Washington

Am început vizita la Washington prin a vizita Capitoliul, cu tur ghidat, la interior. Turul durează o oră, este gratuit, și foarte interesant.

ny5
Capitoliul

Arhitectura Washingtonului m-a dus puțin cu gândul la Paris, la modul că este foarte intuitiv de vizitat de unul singur, fără ghid, principalele atracții – Capitoliul, Obeliscul, Lincoln Memorial fiind dispuse într-o linie dreaptă. De-a lungul acestei linii veți fi surprinși să aflați că există nu mai puțin de șaptesprezece muzee Smithsonian – Muzeul de Artă Naturală, de Aeronautică, de Artă Asiatică, Africană, Americană…dacă ești un împătimit al muzeelor, Washington e locul potrivit pentru tine. Să mai adaug că intrările la toate sunt gratis ?!

ny6
Obeliscul

Cum vii dinspre Capitoliu înspre Obelisc, în dreapta Obeliscului se află și Casa Albă.

 

Mi-a plăcut foarte mult Washingtonul ca oraș, mi s-a părut mult mai curat, verde și aerisit decât New York.

Am plecat după prânz, și am mai condus 6 ore înapoi până la Woodbury Outlets, unde ziua următoare planul era să avem partea a 2-a de shopping 🙂

 

Ziua 8 (02.09.17) – Woodbury – New York

Prima parte a zilei am petrecut-o la cumpărături, și după-amiaza am ajuns la New York. Am lăsat mașina închiriată, ne-am cazat la noul hotel, și am mai pornit într-o scurtă plimbare prin centrul orașului, noaptea.

Ziua 9 (03.09.17) – New York – Viena

În prima parte a zilei, am fost să ne plimbăm pe Brooklin Bridge, după care am pornit-o spre aeroport.

Până să ajung la aeroport am apucat să văd și cel mai cool cățel al Americii :

ny7

 

Scrisesem anul trecut despre impresiile mele despre America, într-o postare separată, pe care o puteți găsi aici . Faptul că am văzut și Coasta de Est nu a făcut decât să îmi întărească acele impresii, m-am trezit având exact aceleași gânduri.

Era visul meu să văd New Yorkul, și mă bucur că mi l-am îndeplinit, însă mi-am dat seama de un lucru important. Prin faptul că dețin monopolul absolut în materie de producții media (filme, seriale, muzică), SUA induc un fel de miraj peste tot, reușesc să te amăgească așa un pic cu visul american. Însă, după ce am vizitat și Coasta de Est, și cea de Vest, după ce mi-am dat seama ce diferențe culturale enorme există între noi, europenii, și ei, în sfârșit am înțeles că nici în America nu există câini cu covrigi (pardon, cu bagelși!) în coadă. Și, vizitând și Europa și America, acum chiar nu mai înțeleg de ce, dacă ești în căutarea unui trai mai bun, nu ai face-o aici, mai aproape de tine, în Europa, ci te-ai duce taman în partea cealaltă a lumii, într-o cultură mult mai superficială decât a ta. Just my 2 cents!

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s