Uncategorized

Roadtrip Germania : Ce să vizitezi în Bamberg

Deși are o populație de doar doar 70 000 locuitori, Bamberg este un orășel cu un farmec aparte. Situat în nordul Bavariei, orașul aflat la confluența râurilor Main și Regnitz se laudă cu un centru vechi foarte bine păstrat, cu clădiri cu o arhitectură deosebită, construite între secolul XI  – secolul XIX, și cu o primărie (Rathaus) cu totul deosebită : este practic o casă imensă, care pare în întregime suspendată, de ai impresia că acum o să cadă în râul Regnitz.

bam3bam1bam2

Ca și în Rothenburg, centrul vechi este foarte bine delimitat, începe chiar de la Rathaus . Spre deosebire de Rothenburg însă, centrul vechi este mult mai întins, și recomand să urcați până la Catedrala din Bamberg, de unde veți avea o priveliște frumoasă asupra orașului.

bam4
Punctul de unde începe centrul vechi

bam9

Noi am petrecut o jumătate de zi în Bamberg și ni s-a părut suficient, depinde însă de ritmul fiecăruia, eu merg pe principiul venit-văzut-plecat 🙂 , în afara orașelor cu adevărat mari, sau a locurilor unde m-am interesat clar înainte că ar fi de stat mai mult de o zi.

bamberg
Catedrala și Muzeul de Istorie
bam8
Grădinile din spatele Muzeului de Istorie

De acum încolo m-am gândit că ar fi util să merg până la capăt cu recomandările, și să vă spun și unde ne-am cazat în zonă, dacă ne-a plăcut mult locul respectiv. Și a fost cazul aici, am luat cazare la jumătate de oră de mers cu mașina de Bamberg (în direcția înspre următoarea cazare, Fulda), la Gasthaus Hofman . De pe Booking.com, ca de obicei.

bam5

Mai multe despre circuitul nostru în Germania, ca idee de urmărit, găsiți aici.

Săptămâna viitoare voi scrie și despre Fulda.

La drum cu voi,

Colecționara de cuvinte

Advertisement

2 thoughts on “Roadtrip Germania : Ce să vizitezi în Bamberg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s