Uncategorized

Roadtrip Germania : Ce să vizitezi în Rothenburg

Rothenburg a însemnat debutul în forță al circuitului nostru prin Germania și Olanda, ceea ce ne-a ridicat așteptările de la viitoarele destinații periculos de mult. Noroc că după el a venit Bamberg, un alt oraș superb, să îi țină piept.

rot8

Rothenburg este considerat unul din cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa, orașul vechi fiind clar delimitat de zidurile de apărare a cetății, la care nu s-au făcut nici un fel de modificări încă de la Războiul de treizeci de ani, din secolul XVII.

rot7

Această delimitare clară a orașului vechi face și foarte ușor să vizitezi orașul fără vreo pregătire temeinică în prealabil, pentru că odată intrat pe porțile înspre partea veche a orașului, te poți pur și simplu plimba timp de câteva ore prin centrul vechi, fără a avea nevoie de ghid sau vreo listă de ce să faci. Tot orașul vechi este îngrădit de ziduri, așa că poți sta fără grijă, nu ai cum să te îndepărtezi de ,,ce e de vizitat”.

rot3

Acest mic oraș bavarez este cunoscut mai ales prin producția de – wait for it – ursuleți de pluș. De parcă nu era ca desprins dintr-o poveste oricum! Așa că să nu te mire faptul că o să vezi un magazin imens care vinde numai așa ceva.

rot4

Și încă unul.

rot6

Și încă unul.

rot5

Și v-am spus și despre muzeul de jucării?

Săptămâna viitoare vă povestesc și despre Bamberg.

 

Advertisement

2 thoughts on “Roadtrip Germania : Ce să vizitezi în Rothenburg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s