Uncategorized

Luna noastră de miere, Partea II – Ce să vizitezi în Hawaii – Oahu

waikiki

Plaja Waikiki, Honolulu

 

 

În timpul lunii noastre de miere, am revenit la un obicei de-al meu vechi taman din şcoala generală, când îmi notam într-un carneţel impresiile şi ce am vizitat – un jurnal de călătorie, dacă vreţi. Pe la jumătatea acestui jurnal mi-am dat în schimb seama că poate fi adaptat lejer la o postare pe blog despre ce poţi vizita în cele 4 locuri de mai sus, mai ales că la programul respectiv am ,,lucrat” împreună cu soţul meu, Laurenţiu, luni de zile.

Săptămâna trecută am vorbit despre Los Angeles, după care am plecat către Hawaii, despre care vă voi povesti aici. Statul Hawaii este de fapt alcătuit din mai multe insule, dintre care noi le-am vizitat pe cele mai cunoscute două : Oahu şi Maui. Am stat 3 zile în Oahu şi 4 în Maui, astăzi vă voi povesti despre Oahu.

Ziua 4 (22.09) – Los Angeles – Honolulu (Oahu)

Ziua a început foarte stresant : era să pierdem avionul către Hawaii, zbor de 6 ore, care ne-a costat aproape la fel cât ne-a costat zborul Viena – L.A. 😀

De data asta, diferenţa de fus a mers în favoarea noastră : aveam zborul la 10 AM, aşa că ne-am hotărât să ne trezim la 6 AM (ne-am trezit fără probleme), să plecăm după micul-dejun la 7, să lăsăm maşina închiriată înapoi, şi să fim la aeroport la 8, având în vedere că Google Maps ne spunea că ajunem în 38 minute.

Bineînţeles că socoteala de acasă nu a avut nimic de-a face cu cea din L.A., a fost foarte aglomerat pe drum, în condiţiile în care ne aflam pe sensul de ieşire din oraş, pe sensul de intrare era horror…La 8 fix nu eram nici măcar ajunşi la car rental. Până la urmă am reuşit să prindem avionul…

poza-din-avion

Jurnalul meu de călătorie, în care am scris numai din avion

Later update (25 septembrie, aeroportul din Honolulu, în aşteptarea zborului dintre insule, Oahu – Maui)

Ceea ce a început foarte bine s-a terminat până la urmă cu noi doi enervaţi, şi cu sentimentul că în turism în general, şi în America în special (şi în Hawaii nu mai spun…) toată lumea vrea să te jupoaie de bani, pe toate părţile. Abuzuri ca în excursia asta nu am văzut…şi Hawaiian Airlines dau clasă la aşa ceva. După ce că am dat pe zborul LA – Oahu – Maui – LA aproape cât am dat pe zborul de 2 ori mai lung Viena – LA, la plecarea LA – Oahu ni s-au cerut încă 50 dolari pe bagaje (deşi atunci când ne-am luat biletele nu am avut opţiune separat pentru bagaje la bilete, cum era normal, spunea doar ,,Baggage fees MAY apply at check-in” ) . Ce ne-a enervat cu adevărat a fost că până şi la zborul între insule, de 40 minute, ne-au cerut încă 50 dolari pe bagaje, şi ne vor mai cere încă 50 pe zborul de întoarcere…profită de faptul că au monopol pe zborurile US – Hawaii, şi oricum pe zborul de 6 ore de abia îţi dau o masă pe care au grijă să îţi spună că e ,,complimentary”, semn de ospitalitate hawaiiană, de parcă n-ai plătit-o să îţi iasă pe nas, în bilet.

Orice vroiai să îţi cumperi te costa aproape ca în Ţările Nordice…un mic-dejun fără 10 dolari nu există, un fel de mâncare de la o gheretă de pe stradă costă în jur de 15 dolari, o îngheţată 5 dolari…Vorba lui Laur, singura noastră şansă să nu ne întoarcem ,,uscaţi” acasă e să câştigăm jack-potul la vreun casino din Vegas sau ceva…(spoiler alert : nu l-am câştigat. )

În fine, în afara faptului că insula e foarte scumpă, alt reproş nu avem să îi facem…e un adevărat paradis.

Prima privelişte asupra insulei am avut-o din avion…Breathtaking!

poza avion.jpg

În cele 3 zile petrecute în Oahu am înconjurat insula de 2 ori, şi nu ne mai săturam să admirăm…tot: vegetaţia lor din abundenţă (pe care nu o ,,înţelegem”, având în vedere cât de cald e, palmierii şi copacii lor, care arată ca nişte bonsai imenşi , florile, mai ales floarea lor simbol (nu am aflat încă cum se numeşte), care are un miros minunat, păsările şi cântecul lor oriunde te-ai afla pe insulă, şi, bineînţeles, PLAJELE şi MAREA. Şi oamenii ni s-au părut, într-adevăr, foarte prietenoşi, ospitalieri, glumeţi şi relaxaţi.

 

În cele 3 nopţi în Honolulu am închiriat o cameră chiar lângă Waikiki, prin Air Bnb, a fost cea mai ieftină cazare din luna noastră de miere, având totodată cea mai spectaculoasă privelişte pe care am avut-o vreodată : o vedere asupra oceanului şi centrului Honolulu, de la etajul 24.

This slideshow requires JavaScript.

 

Am ajuns joi după-amiaza ( ar fi fost seară pe ora L.A. ului, sunt 3 ore diferenţă), dar tot am profitat la maxim de jumătatea de zi, şi am făcut prima plajă la Waikiki, după care ne-am plimbat pe plajă la apus prin dreptul teraselor cu muzică live, şi apoi ne-am plimbat pe bulevardul principal din Waikiki, până noaptea, şi am rămas foarte impresionaţi de cât de bine arată staţiunea, cât este de elegantă şi frumos amenajată (nu ştiu dacă ,,staţiune” este cel mai potrivit cuvânt…mai degrabă resort de lux) .

waikiki1

waikiki4

waikiki3

Plaja Waikiki

Ziua 5 – Oahu, Hawaii

În prima parte a zilei am fost la Turtle bay beach unde ne-am bucurat ca nişte copii de apa turcoaz şi caldă ca ceaiul, după care restul zilei l-am petrecut la Polynesian Cultural Center, un themed park ce prezintă 6 culturi polineziene : Hawaii, Samoa, Thonga, Fiji, Togo, şi un trib original din Noua Zeelandă – Aotearoa.

Fiecare cultură avea propriul ei ,,sătuc” de vizitat, propriul show de prezentare a tradiţiilor şi a specificului culturii, iar la finalul nopţii am văzut un spectacol de aproape 2 ore cu toate culturile integrate.

Înainte de asta am luat cina la un Lu’au (restaurant tradiţional Hawaiian), unde am gustat din tot ceea ce înseamnă bucătărie hawaiiană specifică : fructul mov poi sub diverse forme (aşa cum am şi citit, nu prea are nici un gust); un fel bazat pe somon crud cu ceapă şi legume (bun!), altul bazat pe ton crud cu roşii într-un fel de marinadă (nici nu ştiam că tonul crud poate fi aşa bun), scoici, peşte de pe insulă, deserturi tradiţionale, şi, bineînţeles, mango şi ananas. Am mai încercat pe insulă  îngheţată de ananas, şi fructul pasiunii şi nectar de guava, mi-au plăcut mult.

Ziua 6 – Oahu, Hawaii

În prima parte a zilei am fost la Hanauma Bay, plaja cea mai cunoscută de pe insulă pentru snorkeling, unde am văzut peşti cât lopata, coloraţi ca un curcubeu, corali…iar apa era turcoaz, şi plaja era de fapt un fost crater de vulcan, inundat de apă, formând acum un fel de golfuleţ.

hanauma-bay
Hanauma bay

 

hanauma-bay1
Hanauma bay

 

După prânz am dat o fugă până la Waikilele Outlet, după care am prins apusul la Sunset Beach, într-adevăr un apus superb, am făcut milioane de poze!

Ziua 7 – am avut zborul Oahu – Maui.

Revin săptămâna viitoare cu partea a treia, insula Maui, considerată cea mai frumoasă insulă din Hawaii…

Advertisement

One thought on “Luna noastră de miere, Partea II – Ce să vizitezi în Hawaii – Oahu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s