Calatorii

Luna noastră de miere, Partea I – Ce să vizitezi în Los Angeles

Luna de miere

America – Coasta de Vest

Los Angeles – Hawaii ( Oahu & Maui) – Las Vegas

19.09 – 03.10.2016

Partea I – Los Angeles

În timpul lunii noastre de miere, am revenit la un obicei de-al meu vechi taman din şcoala generală, când îmi notam într-un carneţel impresiile şi ce am vizitat – un jurnal de călătorie, dacă vreţi. Pe la jumătatea acestui jurnal mi-am dat în schimb seama că poate fi adaptat lejer la o postare pe blog despre ce poţi vizita în cele 4 locuri de mai sus, mai ales că la programul respectiv am ,,lucrat” împreună cu soţul meu, Laurenţiu, luni de zile. Lucru care s-a şi văzut : am avut un program fix la jumătatea distanţei între vacanţă foarte activă, dar şi relaxantă, cu orare de zbor gândite astfel încât să nu ne trezim cu noaptea în cap (doar cu excepţia zborului dus ), şi să ajungem la următoarea cazare exact când se deschidea check-in-ul, şi tot aşa.

15320348_1489929801024939_627868315_n

Prolog

Aloha din avion, zborul Los Angeles – Honolulu! Este ziua 4 a lunii noastre de miere, dar se cuvine să încep nu din ziua 1 a vacanţei, ci cu câteva zile înainte, de unde a început totul de fapt : nunta.

Strânsesem foarte multe ore lipsă de somn din săptămâna înainte să plecăm : joi, când am avut petrecerea de cununie civilă, am dormit 4 ore noaptea; vineri noaptea, înainte de nuntă, am dormit 5 ore, iar sâmbătă noaptea, după nuntă, am dormit de fapt de la 7 dimineaţa la 10. Dar tot eram într-o dispoziţie de zile mari!

După-amiaza am plecat cu naşii spre aeroport, iar pe drum nu ne-a tăcut gura deeeeloc, discutând nunta. Seara la 9 am avut zborul Bucureşti – Viena, am dormit de la 11 la 4, că la 7 aveam următorul zbor, Viena – Istanbul, şi apoi Istanbul – L.A. În viaţa mea nu mi s-a mai întâmplat aşa : m-am culcat la 11 noaptea, şi după 2-3 minute a sunat ceasul. M-am uitat mirată la ceas, la modul ,,Oare am pus alarma greşit? ” Nu frate. Era 4 dimineaţa. Cred că mai degrabă amândoi am fost într-o stare de semi-leşinaţi decât de somn.

Ziua 1 ( 19.09 ) Viena – Los Angeles

După ce am dormit 5 ore ca lemnele, ne-am trezit la 4 AM, că aveam primul zbor la 7. Am adormit pe zbor cum a decolat, şi m-am mai trezit când a pus avionul roata jos, la Istanbul. Am avut o escală de 4 ore care a trecut foarte repede, că la Business Lounge aveam net şi am şi mâncat.

La 14 am avut zborul Istanbul – Los Angeles, a durat 13 ore zborul, şi 14 ore jumătate cu îmbarcarea pasagerilor. Ideea cu destinaţiile astea de vacanţă îndepărtate este că restul lumii vede numai pozele frumoase odată ce tu eşti ajuns acolo, dar cum ai ajuns acolo după aproape 15 ore în avion ştii doar tu.

Sincer, la cât nesomn aveam strâns, credeam că vom dormi mai mult, dar nu cred că a dormit fiecare mai mult de 3 ore. Ne-am mai uitat la filme, am mai discutat nunta, mai o revistă…Şi totuşi, tot ne-am plictisit.

Am ajuns la 18:30 ora locală (tot luni), după care au durat 2 ore formalităţile vamale (enorm..) . Am închiriat o maşină şi ne-am îndreptat spre hotel, iar la 11 am dat stingerea. Am adormit amândoi instantaneu.

Ziua 2 ( 20.09 )  – Hollywood Walk of fame , Universal Studios , Beverly Hills,

Credeam că voi fi dată peste cap de diferenţa de fus de 10 ore, dar nu, Laur a avut dreptate, greu cu fusul e atunci când călătoreşti de la Vest la Est, nu invers.

Ne-am trezit amândoi fără alarmă la 7, cu chef de vizitat şi dispoziţie de zile mari.

Am fost pe Hollywood Walk of fame, unde ne-am pozat cu stelele  , după care am fost la Universal Studios , unde ne-am petrecut tot restul zilei ; am făcut un tur ghidat al studiourilor unde ne-au arătat tot felul de tips & tricks pe care le folosesc în producţie , am fost pe platou la Nevestele Disperate , la Războiul Lumilor , şi altele, a fost foarte interesant…

1
Hollywood Walk of Fame

Am făcut simulări de 3D rides care îţi dădeau senzaţii mai tari decât montagne-rousseurile, pliate ca temă pe producţiile Universal ( Harry Potter, Despicable me, Transformers, Fast and furious), au fost mind-blowing, ca să îl citez pe Laur, ,,am făcut roşu în gât de cât am stat cu gura căscată” .

Însă cel mai frumos a fost la lumea lui Harry Potter. Universal a reconstruit sătucul Hogsmeade , cu toate magazinele aferente ( Madame Pudfoot, Honeydukes, etc ), am băut celebra băutură Butterbeer , am văzut o demonstaţie de cum îşi alege o baghetă vrăjitorul la Ollivander ,, am zburat cu Hipogriful, am văzut Hogwarts Express ,am vizitat Hogwarts …magic. La propriu.

15300597_1489929717691614_1339273720_n
Hogwarts

 

2
Intrarea in Hogsmeade

 

4
Hogwarts Express

 

3

Seara, am vizitat oraşul vedetlor – Beverly Hills, care ne-a plăcut atât de mult încât am hotărât să revenim şi ziua următoare.

5
Beverly Hills, Hollywood

 

Ne-am culcat la 10.

Ziua 3 ( 21.09 ) – LOS, Griffith Observatory, Santa Monica, Malibu, Beverly Hills

Diferenţa de fus orar îşi spune cuvântul, Laur s-a trezit la 4:30, eu la 5:30.

Am fost la Griffith Observatory, de unde am admirat atât panorama Los Angelesului, cât şi celebrul deal cu inscripţia ,,Hollywood” .

Ne-am zgâit din nou la casele vedetelor de pe străzile mărginite de palmieri înalţi, din Beverly Hills (video 3) , după care am plecat înspre Santa Monica ( foto 6), prima plajă după L.A. Am fost foarte plăcut impresionaţi acolo, ne-am plimbat pe pontonul imens, şi am ajuns la capătul lui Route 66, am admirat marea, după care ne-am plimbat pe principala arteră din Santa Monica, Third Avenue Street.

După-amiaza, am vizitat Malibu , care este mult mai liniştit decât mi-l închipuiam. Mă aşteptam la un fel de Mamaia, şi când acolo, golfuleţe şi plaje retrase, cu puţini oameni.

7
Paradise Cove, Malibu

 

Reîntorşi în L.A. , am vizitat Downtown cu zgârie-norii, şi am mâncat la Grand Central Market, ca localnicii, un fel de hală care găzduieşte de la gherete cu mâncare mexicană, până la mâncare thailandeză, berării, cafenele, cofetării… Şi o atmosferă de zile mari, cu atâta zumzet de oameni.

L.A. m-a uimit prin diversitatea etnică (din ce am văzut până acum, comparabilă doar cu Londra) – fiind un oraş dominat mai degrabă de mexicani şi de oameni de culoare – cât şi prin diversitatea stilistică a oamenilor ( drag queens, oameni îmbrăcaţi în costume de animale…you name it. )

N-am petrecut prea mult timp în oraşul în sine, pentru că în afară de zgârie-nori nu prea ai ce vedea, în schimb împrejurimile ( Hollywood, Santa Monica, Malibu) sunt spectaculoase, însă toate sunt la ceva distanţă, motiv pentru care cel mai indicat, ca turist, este să îţi închiriezi maşină (oricum transportul în comun nu-i aşa bine pus la punct, am văzut foarte puţine autobuze…)

Cam atât despre L.A., urmează săptămâna viitoare partea a doua a lunii de miere, HAWAII!

 

 

 

Advertisement

3 thoughts on “Luna noastră de miere, Partea I – Ce să vizitezi în Los Angeles

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s