Calatorii

Florența – adevarata inima a Italiei

Nu spun ca nu ar fi si Roma un oras superb…But there’s just something about Florence! Probabil de asta am si ajuns pentru  a doua oara mai intai la Florenta, nu la Roma!

Si de data aceasta, fiind pe cont propriu, nu mi-am batut capul cu traseul, si l-am ales pe cel din ghidul National Geographic Italia, pp.230-231 : O plimbare de la Santissima Annunziata la Santa Trinita (foto 1). Pe romaneste, tot centrul vechi (Domul, Baptisteriul, Galeriile Uffizi, Bisericile Santa Maria Novella si Santa Croce), trecand pe Ponte Vecchio (foto 2) si ajungand la Palatul Pitti (foto 3) si gradinile Boboli (foto 4).

 Foto 1
 Foto 2

 

 Foto 3

 

 Foto 4
Noi am inceput plimbarea chiar din centrul vechi, din Piazza del Duomo, unde am inconjurat Domul (foto 5, 6, 7). Cea de-a patra catedrala ca marime a Europei, constructia sa a durat 4 secole, iar cupola este proiectata de Fillipo Brunelleschi, unul din marile nume ale Renasterii care au facut acest oras. Apropo, s-ar putea sa stii ca Florenta este supranumita ,,Leaganul Renasterii” si principala capitala artistica a Europei, alte mari nume ca Dante, Machiavelli, Michelangelo si Galileo fiind legate de capitala Toscanei.
Foto 5

 

 Foto 6

 

Foto 7
Daca esti pasionat macar putin de arta, nu rata Galeriile Uffizi, care adapostesc cele mai frumoase picturi ale Renasterii (inclusiv capodoperele lui Botticelli, ,,Primavara” si ,,Nasterea lui Venus”), sau macar Museo Dell’Opera Del Duomo, unde se afla sculpturile ,,David” si ,,Pieta” ale lui Michelangelo!
Revenind la Piazza Del Duomo, nu rata, chiar in fata Domului, Baptisteriul, mai ales Portile Paradisului, decorate cu scene din Vechiul Testament. Si urca in cupola Domului: vei sta la coada, vei face febra musculara de la urcatul celor aproape 500 de trepte, dar privelistea asupra Florentei si imprejurimilor se merita! (foto 8, 9 , 10)
 Foto 8

 

 Foto 9

 

 Foto 10
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s