Carti · Uncategorized

Book review: Sophie Kinsella – Noaptea nuntii

Cand am aflat ca Sophie Kinsella a mai scos o noua carte am fost atat de incantata! Asta deoarece, alaturi de Eric Emmanuel Schmitt si Amelie Nothomb, nu ma dezamageste la nici o carte. Si ma bucur ca nici de data asta nu a fost altfel, am citit Noaptea nuntii intr-un weekend, pe nerasuflate, desi aveam multe alte lucruri, prioritare, de facut. Dar am luat o pauza de destinere, buna dispozitie, si ras.

Imi place sa vad ca, desi s-a desprins de seria Shopaholic, pastreaza acelasi umor savuros. Cartea este haioasa in cea mai mare parte, pe alocuri chiar m-am trezit razand cu voce tare, si pastreaza tonul usurel cu care Kinsella si-a obisnuit cititorii. Pentru cine vrea o lectura haioasa si relaxanta, de weekend, este alegerea potrivita. De fapt, ar trebui sa fac mentionarea ca este pentru FETELE care vor o lectura haioasa si relaxanta; totusi, se cheama ca-i chic lit, chiar nu vad un baiat citind o carte de genul.
Despre ce-i vorba: Imi place ca de data aceasta, romanul are doua protagoniste, ambele naratoare, surorile Lottie si Fliss. Lottie are o relatie frumoasa de 3 ani, si este hotarata sa se aseze la casa ei. Insa, desi spera ca va fi ceruta in casatorie, tocmai faptul ca prietenul ei nu face acest pas duce la despartirea lor (pana si scena respectiva reuseste sa fie amuzanta). 
Cand Lottie o anunta pe Fliss, sora ei mai mare, ca s-a despartit de prietenul ei, Fliss anticipeaza deja cum va reactiona sora ei: ca de fiecare data cand trece printr-o despartire, face o ,,Alegere Nefericita”, negand ce s-a intamplat, si luand hotarari cat se poate de proaste: sa intre intr-o secta, sa isi faca un piercing in zona inghinala, si tot asa. Insa ceea ce face Lottie de aceasta data ii depaseste asteptarile: la foarte scurt timp dupa despartire, revine in scena prima ei iubire, Ben, care ii reaminteste de pactul pe care il facusera ca, daca nici unul din cei doi nu este casatorit pana la 30 de ani, sa se casatoreasca, cu atat mai mult cu cat sentimentele dintre ei par sa nu fi disparut. Asa ca, in ciuda eforturilor lui Fliss si ale lui Lorcan, prietenul lui Ben, de a ii convinge sa nu se grabeasca cu nunta, cei doi iubiti regasiti se casatoresc si pleaca in luna de miere pe o insula din Grecia. Aici este momentul cand incepe cu adevarat comicul de situatie, dat de incercarile lui Fliss de a-i strica luna de miere surorii ei mai mici, desi intentiile sale erau cele mai bune. 
Pe parcursul actiunii aflam mai multe si despre Fliss, care trece printr-un divort, si trebuie sa faca fata si imaginatiei hiper-active ale baiatului ei de 7 ani, si despre Lorcan, cavalerul de onoare si colegul lui Ben.
Ce nu mi-a placut a fost ca finalul devine destul de previzibil cam cu 100 de pagini inainte…Dar oricum, trebuie sa accepti conventia pana la urma, de la o carte chic nu ai asteptari sa iti zguduie sistemul de valori, sau ceva asemanator…Undeva in sinea mea mi-a placut totusi deznodamantul respectiv. Asa ca o recomand cu draga inima oricarei fete care vrea ceva ,,light” si amuzant de citit!
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s